Această regiune din Câmpia Bărăganului este un loc plin de istorie și de farmec, fiind o incursiune fascinantă spre descoperirile arheologice care atestă locuirea continuă încă din neolitic. Cele 48 de așezări getice descoperite pe principalele cursuri de ape curgătoare și în jurul lacurilor reprezintă un tezaur istoric ce merită vizitat.
Turiștii care își doresc relaxare și terapie se pot bucura de orașul Amara, renumit pentru nămolul și apele minerale medicinale. Stațiunea balneo-climaterică, situată la doar 7 kilometri distanță de Slobozia, oferă numeroase facilități pentru tratamente cu nămol, fiind locul perfect pentru a vă reîncărca bateriile.
Slobozia, reședința județului, vă așteaptă cu obiective turistice unice în România pe care vă invităm să le descoperiți:
- Muzeul Național al Agriculturii – edificiu unic în România, care reprezintă o incursiune în lumea agriculturii românești, prin prezentarea a peste 13.000 de piese agricole. Din patrimonial muzeal face parte și Biserica de Lemn “Sf. Nicolae” Slobozia ce este atestată documentar din anul 1737, una dintre acele ”biserici călătoare”, denumite așa pentru că erau cioplite în zone cu păduri de stejar și aduse cu care trase de boi în localitatea destinată ctitoririi.
- Mănăstirea ”Sf. Voievozi” Slobozia – cel mai vechi așezământ monahal din Câmpia Bărăganului, fiind o ctitorie a lui Enache Caragea și a voievodului Matei Basarab, iar arhitectura bisericii îmbină stilul bizantin tradițional cu cel neoclasic, prezentând și influențe neo-gotice.