Vocea Presei

cele mai importante știri

Ne aflăm în plin sezon al sporturilor de iarnă, iar pârtiile au început să devină din ce în ce mai populate de iubitorii schiului și ai snowboardului

sezon al sporturilor de iarnă

Casca este cel mai important accesoriu al unui schior. Rolul acesteia este de a proteja în cazul unui impact și de multe ori poate salva vieți. O cască bună te protejează de frig și te face să te simți confortabil și în siguranță pe tot parcursul zilei.

Standardul SR EN 1077 precizează cerințe referitoare la performanță şi metode de încercare pentru căștile destinate practicanților de schi alpin, dar și iubitorilor de snowboard.

Prima competiție de snowboard s-a desfășurat în America în anul 1983, iar în anul 1998, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Nagano a fost inclus pe lista sporturilor olimpice.

La snowboard căzăturile sunt mult mai frecvente decât la schi, de aceea avem nevoie de echipamente sigure și care să respecte norme de siguranță. Standardul SR EN ISO 20320 stabilește cerințele și metodele de încercare pe care trebuie să le îndeplinească protectorii pentru încheieturile mâinilor care fac parte din îmbrăcămintea de protecție pentru snowboarding.

Pe lângă echipament, ochelarii de schi sau de snowboard sunt un accesoriu important, pe care ar trebui să îl ai mereu cu tine atunci când mergi pe pârtie. Aceștia îți protejează ochii de razele UV, care sunt mult mai intense la altitudini mari și îi vor feri de vânt și zăpadă, în același timp oferind o vizibilitate excelentă, indiferent de intensitatea luminii.

Standardul SR EN ISO 18527-1 specifică cerințele și încercările pentru materiale, performanță, marcarea ochelarilor de protecție, precum și informațiile furnizate de producător asigurând schiorii că ochelarii pot fi utilizați în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *